RESEARCH ON THE TRANSFORMATION PROCESS OF ENTERPRISE MANAGEMENT IN THE CONDITIONS OF DIGITAL ECONOMY (ІННОВАЦІЙНА ЕКОНОМІКА, 2024)
Цзян Хао. ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ТРАНСФОРМАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИМета. Поглиблене вивчення процесу трансформації управління підприємством на прикладі Capital Iron and Steel Company, щоб визначити ключові чинники успішної трансформації та надати рекомендації для інших підприємств, які стикаються з подібними викликами в умовах стрімкого розвитку цифрових технологій та гострої ринкової конкуренції.Методика дослідження. У процесі дослідження використовувалися загальнонаукові та спеціальні методи, включаючи: індукцію та дедукцію – на етапі збору, систематизації та обробки необхідної інформації; SWOT-аналіз ‒ для оцінювання внутрішнього і зовнішнього середовища компанії Capital Iron and Steel; абстрактно-логічний – для формулювання теоретичних висновків.Результати дослідження. Встановлено, що трансформація управління підприємствами переважно виникає через взаємодію внутрішніх та зовнішніх факторів. Обґрунтовано, що стратегічне планування є ключовою частиною процесу трансформації, яка спрямовує розвиток підприємства. Проаналізовано внутрішнє і зовнішнє середовище компанії Capital Iron and Steel, використовуючи SWOT-аналіз для визначення сильних і слабких сторін, можливостей та загроз. Визначено, що компанія повинна зосередитися на диверсифікації асортименту продукції, виході на нові ринки та інвестиціях в інновації та екологічно чисті технології. Трансформаційний процес також підкреслює важливість створення талановитої команди та формування позитивної організаційної культури. Завдяки безперервним інноваціям та вдосконаленню, компанія Capital Iron and Steel зміцнила свої позиції в галузі, досягнувши цілей сталого розвитку та трансформації.Наукова новизна результатів дослідження. Дістало подальшого розвитку дослідження трансформації управління підприємствами в контексті цифрової економіки на прикладі компанії Capital Iron and Steel шляхом застосування SWOT-аналізу для оцінювання конкурентних переваг і недоліків, що дозволило конкретизувати стратегічні напрями розвитку компанії (диверсифікація продуктового асортименту, освоєння нових ринків та інвестування в інноваційні та екологічно чисті технології).Практична значущість результатів дослідження. Результати дослідження можуть бути корисними для підприємств, що переживають трансформацію в умовах цифрової економіки, в контексті розробки ефективних стратегій трансформації на основі врахування внутрішніх та зовнішніх факторів, покращення стратегічного планування та підвищення конкурентоспроможності.Ключові слова: трансформація, управління, стратегія, цифрова економіка, конкурентоспроможність, інновації, сталий розвиток, стратегічне планування. Jiang Hao. RESEARCH ON THE TRANSFORMATION PROCESS OF ENTERPRISE MANAGEMENT IN THE CONDITIONS OF DIGITAL ECONOMYPurpose. The aim of the article is an in-depth study of the transformation process of enterprise management on the example of Capital Iron and Steel Company in order to determine the key factors of successful transformation and provide recommendations for other enterprises facing similar challenges in the conditions of rapid development of digital technologies and fierce market competition.Methodology of research. General scientific and specialized methods were used in the research process, including: induction and deduction at the stage of collecting, systematizing, and processing the necessary information; SWOT analysis – for assessing the internal and external environment of the company of Capital Iron and Steel; abstract and logical methods for formulating theoretical conclusions. Findings. It was established that the transformation of enterprise management mainly occurs due to the interaction of internal and external factors. It is substantiated that strategic planning is a key part of the transformation process, which directs the development of the enterprise. The internal and external environment of Capital Iron and Steel was analysed, using a SWOT analysis to identify strengths and weaknesses, opportunities, and threats. It was determined that the company should focus on diversifying its product range, entering new markets, and investing in innovation and environmentally friendly technologies. The transformation process also emphasizes the importance of building a talented team and fostering a positive organizational culture. Through continuous innovation and improvement, Capital Iron and Steel has strengthened its position in the industry, achieving sustainable development and transformation goals.Originality. The study of the transformation of enterprise management in the context of the digital economy on the example of the Capital Iron and Steel company by applying SWOT analysis to assess competitive advantages and disadvantages was further developed, which made it possible to specify the strategic directions of the company's development (diversification of the product range, development of new markets and investment in innovative and environmentally friendly technologies).Practical value. The results of the study can be useful for enterprises undergoing transformation in the digital economy, in the context of developing effective transformation strategies based on taking into account internal and external factors, improving strategic planning and increasing competitiveness.Key words: transformation, management, strategy, digital economy, competitiveness, innovation, sustainable development, strategic planning.
Keywords: transformation; management; strategy; digital economy; competitiveness; innovation; sustainable development; strategic planning.