RESEARCH ON THE CHALLENGES AND COUNTERMEASURES FACED BY THE “ONE BELT, ONE ROAD” INITIATIVE (ІННОВАЦІЙНА ЕКОНОМІКА, 2024)
Зварич Р.Є., Юншунь Ван. ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКЛИКІВ І ЗАХОДІВ ПРОТИДІЇ ІНІЦІАТИВИ «ОДИН ПОЯС, ОДИН ШЛЯХ»Мета. Проаналізувати відмінності в інвестиційних перспективах різних країн і регіонів, які беруть участь в ініціативі «Один пояс, один шлях», запропонувати механізми співпраці та інвестиційні напрямки.Методологія дослідження. У цьому дослідженні використано метод системного аналізу для збору, аналізу і порівняння наукової літератури з питань впровадження ініціативи «Однин пояс, один шлях» та загального розуміння географічної доцільності цієї ініціативи. Також в роботі використано метод абстракцій для системного розуміння викликів та можливостей у процесі просування ініціативи «Однин пояс, один шлях»; для напрацювання ефективних пропозицій щодо просування ініціативи «Однин пояс один шлях» використано логічний метод; для представлення результатів дослідження використано метод візуалізації.Результати дослідження. Аналіз викликів і можливостей, що виникають під час реалізації ініціативи «Один пояс, один шлях», показав, що в процесі її впровадження необхідно посилювати міжнародну співпрацю та міжнародний обмін, напрацювати механізм управління ризиками, удосконалити наявний механізм багатосторонньої співпраці, створити удосконалену платформу для діалогу з питань безпеки, просувати зелену інфраструктуру та проекти чистої енергії, а також зміцнювати захист навколишнього середовища та розвивати будівництво екологічної цивілізації.Наукова новизна дослідження. Наукова новизна дослідження статті полягає у порівняльному аналізі економічних та інвестиційних умов для країн-учасниць ініціативи «Один пояс, один шлях» у Південній Азії, Центральній Азії, Європі та Африці та напрацюванні відповідних пропозицій для учасників.Практична значущість результатів дослідження. У дослідженні містяться теоретичні висновки та практичні рекомендації щодо оцінки ризиків та стратегічної оптимізації в рамках реалізації ініціативи «Один пояс, один шлях», а також пропозиції щодо створення механізму багатосторонньої співпраці та міжнародного обміну.Ключові слова: глобальні виклики, КНР-ЄС, міжнародні економічні відносини, міжнародна співпраця, один пояс один шлях, стратегія розвитку, управління ризиками. Zvarych R.Ye., Yongshun Wang. RESEARCH ON THE CHALLENGES AND COUNTERMEASURES FACED BY THE “ONE BELT, ONE ROAD” INITIATIVEPurpose. The aim of this article is to analyse the differences in the investment perspectives of various countries and regions participating in the One Belt and One Road Initiative, to propose cooperation mechanisms and investment directions.Methodology of research. In this study, the method of systematic analysis was used to collect, analyse and compare scientific literature on the implementation of the One Belt and One Road Initiative and the general understanding of this Initiative. The research also used the method of abstractions for a systematic understanding of challenges and opportunities in the process of promoting the One Belt and One Road Initiative; a logical method was used to develop effective proposals for the promotion of the Belt and Road Initiative; the visualization method was used to present the research results.Findings. The analysis of challenges and opportunities arising during the implementation of the One Belt and One Road Initiative showed that in the process of its implementation, it is necessary to strengthen international cooperation and international exchange, to develop a risk management mechanism, to improve the existing multilateral cooperation mechanism, to create an improved platform for dialogue on security issues, promote green infrastructure and clean energy projects, and strengthen environmental protection and develop the construction of ecological civilization.Originality. The scientific novelty of the article research consists in the comparative analysis of economic and investment conditions for countries participating in the One Belt and One Road Initiative in South Asia, Central Asia, Europe and Africa and the development of relevant proposals for participants.Practical value. The research contains theoretical conclusions and practical recommendations for risk assessment and strategic optimization within the framework of the One Belt, One Road Initiative, as well as proposals for creating a mechanism for multilateral cooperation and international exchange.Key words: global challenges, China-EU, international economic relations, international cooperation, “One Belt, One Road”, development strategy, risk management.
Keywords: global challenges; China-EU; international economic relations; international cooperation; one belt one road; development strategy; risk management.