(untitled) (ІННОВАЦІЙНА ЕКОНОМІКА, 2020)
Даниленко-Кульчицька В.А. РЕКЛАМУВАННЯ ТУРИСТИЧНИХ НАПРЯМІВ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ Мета. Аналіз змін, які відбулися у сучасній рекламі та пошук найкращих шляхів рекламування туристичного продукту Тернопільщини. Методика дослідження. В процесі дослідження використано загальнонаукові та спеціальні методи, зокрема: системний аналіз – для розкриття сутності базових категорій; методи аналізу та синтезу – при обґрунтуванні процесу пошуку найкращих способів рекламування видів туризму; методи спостереження та логічного узагальнення – при розгляді зміни ролі реклами у сучасному світі. Результати дослідження. Розглянуто характерні особливості сучасної реклами у сфері туризму. Проаналізовано зміни у підходах до рекламного процесу, які сьогодні мають місце на ринку. Проаналізовано трансформацію самого споживача реклами та перехід його ролі від другорядної до основної у ініціюванні рекламного процесу. Запропоновано шляхи просування різних видів туризму Тернопільщини. Наукова новизна результатів дослідження. Доведено, що сучасна реклама зазнала відчутної трансформації, а саме відбувся перехід від нав’язування рекламованого продукту до надання інформаційних послуг щодо нього. Встановлено, що змін зазнав і сам споживач реклами. Він виступає ініціатором рекламного процесу, активно шукаючи потрібну йому інформацію. Запропоновано методи рекламування туристичного продукту Тернопільщини у розрізі його видів. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати дослідження можуть бути використані туристичними організаціями Тернопільщини при виборі методу просування їх послуг, що сприятиме постійному зростанню кількості клієнтів і відповідно успішному функціонуванню туристичної організації на ринку. Ключові слова: туристичний продукт; рекламування; рекламний процес; туристичні можливості; види туризму; рекламні засоби; споживач реклами; рекламні носії; рекламодавці. Даниленко-Кульчицкая В.А. РЕКЛАМА ТУРИСТИЧЕСКИХ НАПРАВЛЕНИЙ ТЕРНОПОЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ Цель. Анализ изменений, которые произошли в современной рекламе и поиск наилучших путей рекламирования туристического продукта Тернопольщины. Методика исследования. В процессе исследования использованы общенаучные и специальные методы, в частности: системный анализ ‒ для раскрытия сущности базовых категорий методы анализа и синтеза ‒ при обосновании процесса поиска лучших способов рекламирования видов туризма; методы наблюдения и логического обобщения ‒ при рассмотрении изменения роли рекламы в современном мире. Результаты исследования. Рассмотрены характерные особенности современной рекламы в сфере туризма. Проанализированы изменения в подходах к рекламному процессу, которые сегодня имеют место на рынке. Проанализированы трансформация самого потребителя рекламы и переход его роли от второстепенной к основной в инициировании рекламного процесса. Предложены пути продвижения различных видов туризма Тернопольщины. Научная новизна результатов исследования. Доказано, что современная реклама претерпела ощутимой трансформации, а именно произошел переход от навязывания рекламируемого продукта к предоставлению информационных услуг к нему. Установлено, что изменения претерпел и сам потребитель рекламы. Он выступает инициатором рекламного процесса, активно ища нужную ему информацию. Предложены методы рекламирования туристического продукта Тернопольщины в разрезе его видов. Практическая значимость результатов исследования. Полученные результаты исследования могут быть использованы туристическими организациями Тернопольщины при выборе метода продвижения их услуг, что будет способствовать постоянному росту количества клиентов и соответственно успешному функционированию туристической организации на рынке. Ключевые слова: туристический продукт; рекламы; рекламный процесс; туристические возможности; виды туризма; рекламные средства; потребитель рекламы; рекламные носители; рекламодатели. Danylenko-Kulchytska V.A. АDVERTISING OF TOURIST DIRECTIONS OF THE TERNOPIL REGION Purpose. The aim of the article is to analyze the changes that have occurred in modern advertising and to find the best ways of advertising the tourism product of Ternopil region. Methodology of research. General and special methods are used in the course of the research, in particular: systematic analysis – to reveal the essence of basic categories; methods of analysis and synthesis – in substantiated the process of finding the best ways to advertise types of tourism; methods of observation and generalization – when considering the changing role of advertising in the modern world. Findings. The characteristic features of modern advertising in the sphere of tourism are considered. Changes in approaches to the advertising process that are taking place in the market are analyzed. The transformation of the advertising consumer himself and the transition of his role from secondary to the main one in initiating the advertising process are analyzed. The ways of promotion of different types of tourism of Ternopil region are offered. Originality. It has been proven that modern advertising has undergone a significant transformation, namely the transition from marketing the advertised product to providing information services about it. It has been established that the consumer of advertising himself has undergone the change. He initiates the advertising process, actively seeking the information he needs. The methods of advertising the tourist product of Ternopil region in terms of its types are offered. Practical value. The obtained results of the study can be used by tourism organizations of Ternopil region in choosing the method of promotion of their services, which will contribute to the constant growth of the number of clients and, accordingly, the successful functioning of the tourist organization in the market. Key words: tourist product; advertising; advertising process; tourist opportunities; types of tourism; advertising means; consumer of advertising; advertising media; advertisers.